Prima pagină » Cele mai sanatoase alimente consumate de o persoana de 114 ani

Cele mai sanatoase alimente consumate de o persoana de 114 ani

Din ce in ce mai multe persoane sufera de diferite probleme de sanatate, diabet, tensiune ridicata, cancer… si altele. Desi traim mai multi ani ca in trecut, incepem sa fim din ce in ce mai bolnavi, dar Bernando LaPallo, un barbat din brazilia care a decedat la 114 ani in 2015, a ajuns la aceasta varsta consumand 5 alimente in mod constant. Si a facut-o fara sa fie bolnav 1 zi in viata lui!

Alimentele consumate de el au fost:

  • Usturoi

Nu e nou faptul ca usturoiul sporeste puterea sistemului tau imunitar si te protejeaza impotriva bolilor. Inca din antichitate, el a fost a folosit de catre egipteni, greci, romani si chinezi si ajuta in reducerea presiunii arteriale dar si a colesterolului pe langa nenumarate alte beneficii.

  • Miere

Un aliment mai natural si mai delicios decat mierea nu exista.

Ce nu stiai despre miere este ca te poate ajuta sa dormi mai bine noaptea, pentru ca in mod indirect iti creste nivelul de melatonina si al serotoninei, 2 hormoni care te ajuta sa te relaxezi si sa dormi mai bine.

Un alt beneficiu pe care il obtii consumand, pe langa antioxidanti si  miere se refera la sanatatea pielii si a parului tau acesta fiind si motivul pentru care auzi ca mierea este folosita in produse cosmetice.

  • Ciocolata neagra

Ce face ciocolata neagra un aliment super sanatos este cantitatea de cacao pe care o contine si de aceea ea este mai scumpa decat ciocolata normala.

Ai grija totusi sa nu consumi mai mult de 50 de grame pe zi, pentru ca ea este foarte densa in calorii si 50 de grame reprezinta 200 de calorii, in conditiile in care un om cu o activitate normala trebuie sa consume aproximativ 2000 de calorii.

  • Scortisoara

Ea este un alt aliment cu nenumarate beneficii, dar probabil cele mai importante sunt cele legate de diabet si de cancer. Scortisoara reduce riscul de a dezvolta diabet de gradul doi si asta  Ceea ce face scortisoara atat de importanta este ca 1 din 10 romani are diabet zaharat si 3 din 10 au pre-diabet, conform Asociatiei Romane a Producatorilor de Medicamente.

  • Uleiul de masline

Uleiul de masline ste ultimul aliment important si conform unor studii efectuate, jumatate de lingura de ulei de masline consumata zilnic, reduce riscul bolilor cardiovasculare cu 15%.

Dupa cum poti vedea, fiecare aliment consumat de Bernando are nenumarate beneficii si impreuna adunate ajuta impotriva principalelor probleme de sanatate: bolile cardiovasculare, diabet si cancer.

Desi Bernando s-a stins din viata in 2015, experienta castigata de el de-a lungul vietii este pusa si in cartea lui care poate fi cumparata pe amazon . Se numeste “Age less, live more”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*