Snitele din piept de pui file la cuptor
Rețetă de Vali4
servings30
minut40
minut300
kcalDaca iti plac snitelele de pui dar nu vrei sa le prajesti si sa folosesti, o alternativa mai sanatoasa este sa le faci la cuptor. Vor iesi mai bine facute si mult mai sanatoasa asa ca in urmatoarele randuri o sa iti aratam reteta de snitele la cuptor pe care o poti face in 45 de minute.
O sa observi ca nu folosesc sare, si asta pentru ca sarea e renumita pentru cresterea tensiunii si te asigur ca nu o sa ii duci lipsa datorita altor condimente mult mai sanatoase precum praful de usturoi.
Hai sa ne apucam totusi de reteta!
Mentine ecranul deschis in timp ce faci aceasta reteta!
Ingrediente
500 gr 500 piept de pui file (din comert sau taiat file de tin)
200 gr 200 pesmet
3 buc 3 oua
1 lingura 1 praf de usturoi
1 lingurita 1 piper
1 lingurita 1 cimbru
50 gr 50 ulei de masline
Pasii necesari
- Aprinde cuptorul si pregateste o tava unsa cu ulei de masline sau cu unt.
- Ia pieptul de pui si condimenteaza-l cu piper, cimbru si praf de usturoi
- Bate cele 3 oua pana se omogenizeaza
- Pregateste pesmetul intr-un farfurie lata
- Treci pieptul de pui prin oua si apoi prin pesmet pe o parte si alta, dupa care il pui in tava unsa
- Baga tava la cuptor pentru 20 minute, la mijloc, la o temperatura de 160 de grade daca ai posibilitatea sa setezi gradele
- Pofta buna!
Ustensile
- Vas termorezistentIl gasesti aici
- Tel semi-automat
Notite
- O sa observi ca nu am batut snitelele si asta pentru ca vrem sa fie mai fragede. Daca le subtiem si eliminam orice urma de apa din ele, atunci nu vor iesi fragede la final.
- Pe langa pieptul de pui poti pune si diferite garnituri chiar in aceeasi tava, precum cativa cartofi fierti si taiati bucati mari sau cateva bucati de broccoli care poate fi si el gratinat.