Prima pagină » Reteta de chec cu banane, nuci intregi, iaurt si ciocolata neagra (sau banana bread cu faina de migdale)
banana bread poza de sus

Reteta de chec cu banane, nuci intregi, iaurt si ciocolata neagra (sau banana bread cu faina de migdale)

Dupa ce am gatit o pizza crocanta a venit timpul sa facem un chec cu banane care o sa te faca sa te lingi pe degete… Cu siguranta vei primi laude din partea persoanelor cu care il vei imparti, daca nu o sa fii egoista si o sa il mananci singura :).

Dar va fi greu sa il tii secrete pentru ca dupa aproximativ 20 de minute de stat in cuptor, incepe sa miroasa in toata casa iar nasurile pofticioase vor veni peste tine in bucatarie

Prima data cand am facut acest chec, datorita fainii de migdale foarte pretentioase am reusit sa ard exteriorul checului si de aceea am mentionat mai multe recomandari.

Asa nu! 🙂
Sari la reteta

Reteta de chec cu banane din faina de migdale

Dificultate: Medie
Timp de pregatire

15

minute
TImp de gatire

50

Calories

300

kcal
Total time

0

minutes

Daca vrei un desert care sa nu iti ia mult timp si sa nu fie complicat de facut atunci chec cu banane iti va satisface pofta de dulce, a ta si a celor dragi tie cu care il vei imparti.

Cost ingrediente: ~35 de lei (faina va fi cel mai scump ingredient iar la Carrefour gasesti 250 de grame de faina de migdale la aproximativ 17 lei)

Mod Bucatar

Mentine ecranul deschis in timp ce faci aceasta reteta!

Ingrediente

  • 250 grame 250 faina de migdale

  • 3 buc 3 banane medii

  • 1 varf 1 de sare de himalaya

  • 1 plic 1 praf de copt

  • 50 grame 50 unt

  • 75 grame 75 miere

  • 2 buc 2 oua mari

  • 1 lingurita 1 scortisoara

  • 100 grame 100 iaurt simplu

  • 50 grame 50 nuci

  • 50 grame 50 ciocolata neagra

Pasii necesari

  • Da drumul la cuptor pentru a se incalzi pana la 150 de grade (mare atentie aici pentru ca faina de migdale se innegreste mai usor si in interior poate sa nu fie facut, asa ca preferam sa il tinem la o temperatura mai scazut pentru mai mult timp.
  • Unge o tava cu putin unt
  • Adauga untul, bananele, ciocolata neagra iaurtul si ouale intr-un bol mare unde le amesteci si pisezi cu o furculita (Poti folosi si un blender asa cum am facut eu sau un mixer)
  • In alt bol adaugi faina, mierea, praful de copt, nucile si scortisoara si le amesteci
  • Adaugi totul intr-un singur bol si le amesteci pana s-au combinat. Eventual folosesti un mixer pentru a o face mai rapid dar nu pune toata compozitia in blender pentru ca se va scurge greu. (Asta am facut eu si nu a fost bine)
  • Torni compozitia intr-o tava pentru chec sau cozonac si pui folie de staniol pe deasupra pentru a ajuta interiorul checului sa se coaca.
  • Il bagi in cuptor pe o pozitie mai ridicata pentru aproximativ 70 de minute dar va trebui sa fii cu ochii pe el dupa 50 de minute pentru ca sunt factori (precum faina sau tava) care pot grabi sau incetini procesul de coacere.
  • Si il scoti dupa ce testezi interiorul checului fie cu o scobitoare fie cu un tester pentru torturi si aluaturi. La ochi o poti face miscand tava. Daca o zdruncini si checul nu pare ca aluneca, atunci e facut.
  • Il imbraci in folie alimentara si il bagi in frigider unde il lasi pana se raceste pentru ~1 ora. Dupa aceea il poti savura!
  • Daca il lasi prea mult va iesi ars! E normal sa fie un pic mai umed datorita fainii de migdale.

Ustensile

Notite

  • Blenderul pe care l-am folosit il am de cativa ani buni si sunt super multumit de el! Dupa sute sau mii de utilizari nu are nici cea mai mica problema iar pretul lui este unul imbatabil avand in vedere ca are mai multe programe si este destul de mare! Daca ar fi sa ii gasesc totusi un punct negativ, atunci ar fi zgomotul pe care il face care poate trezi toata casa. Daca nu vrei ceva silentios, atunci e perfect.
  • Tava si grosimea ei conteaza si ea pentru ca faina de migdale isi schimba culoarea mai rapid decat alte tipuri de faina. Preferabil este sa folosesti o tava mai groasa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*