Prima pagină » Reteta de pizza crocanta cu piept de pui, mozarella, rosii si ciuperci in 35 de minute (fara drojdie!)
pizza crocanta facuta acasa

Reteta de pizza crocanta cu piept de pui, mozarella, rosii si ciuperci in 35 de minute (fara drojdie!)

Eu personal sunt un un mare mancator de pizza si daca te afli pe aceasta pagina, probabil si tu faci parte din aceasta categorie.

Relatia mea cu pizza e una lunga si problematica datorita faptului ca pizza de obicei vine impreuna cu o sumedenie de calorii si ingrediente care pot sau nu fi de calitate.

Restaurantele care ofera o pizza buna sunt putine iar unul care sa se potriveasca perfect gusturilor tale poate ca nu exista asa ca eu personal, am decis sa incerc eu o reteta acasa, folosind ingrediente pe care le cunosc si un mod de preparare cat mai natural.

Recipe Card

Rețetă de Vali Dificultate: Medie
Felii

6

felii
Timp de pregatire

15

minute
Timp de gatire

20

minut
Total

1638

kcal

Daca vrei sa mananci o pizza cu ingrediente cat mai sanatoase si sa mentii o anumita limita in numarul de calorii pe care sa le aiba, atunci aceasta pizza cu piept de pui este cea pe care trebuie sa o faci.

Costul ingredientelor: 13 lei

Mod Bucatar

Mentine ecranul deschis in timp ce faci aceasta reteta!

Ingrediente

  • 200 grame 200 Faina alba superioara

  • 100 grame 100 Piept de pui

  • 1 pliculet 1 Praf de copt

  • 3 linguri 3 Ulei de masline

  • 125 ml 125 Iaurt normal

  • 100 gr 100 Branza mozarella

  • 1 buc 1 Rosie

  • 2 buc 2 Ciuperci mici

  • 75 grame 75 sos de rosii

  • 1 praf 1 Sare de himalaya

Pasii necesari

  • Taiem pieptul de pui in bucatele mici
  • Tai o rosie si o ciuperca in felii cat mai subtiri.
  • Il rumenim intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei de masline pana cand prinde o culoare aurie deschisa (aproximativ 5 minute)
  • Aprinzi cuptorul pentru a se incalzi
  • Razi 100 de grame branza
  • Pui faina, sarea, iaurtul (la temperatura camerei sau mai cald), si praful de usturoi si le amesteci cu o lingura de lemn (e important sa fie de lemn pentru a ajuta aluatul)
  • Apoi adaugi 2 linguri de ulei de masline (opresti o lingura pentru ungerea tigaii sau a pietrei pe care o sa coci pizza)
  • Amesteci si framanti aluatul pana are un aspect fin (ai grija sa il framanti corect si sa citesti notitele de mai jos)
  • Ungi tigaia cu restul de ulei de masline ramas
  • Intinzi aluatul fie intr-o tava de pizza normala fie pe o piatra speciala
  • Intinzi jumatate din sosul de rosii pe suprafata lui
  • Adaugi toppingurile: pieptul de pui, feliile de rosii si ciuperci si apoi presari branza peste tot
  • Bagi aluatul la cuptor unde il lasi ~20 de minute

Ustensile

Reteta video

Notite

  • Eu am ales sa o fac cu ciuperci proaspete dar asta face ca pregatirea acesti retete sa dureze un pic mai mult si e posibil ca tu sa nu vrei sa le cureti si sa le tai.
  • In functie de faina folosita, poti ajusta compozitia cu mai multa faina sau mai mult ulei de masline/iaurt si fiindca ca am incercat de 3 ori pana mi-a iesit compozitia cum trebuie, vreau sa stii optiunile: 1. Daca vezi ca aluatul este pre moale si diluat, trebuie sa adaugi faina. 2. Daca vezi ca este prea multa faina, adaugi un pic de ulei/iart.
  • Daca vrei un aluat mai gros/mai mare, atunci trebuie sa faci mai multa compozitie. Asta a fost pentru o pizza de cu grosimea de 1 cm si un diametru de 24 de cm.
  • Framanta aluatul pana este foarte fin si abia apoi il poti intinde! Totodata ai grija cum il framanti… cel mai bine este pe un blat stabil.
  • Mare atentie: nu am folosit drojdie pentru ca nu am vrut sa astept sa dospeasca, dar daca esti fan blat pufos, atunci iti recomand sa faci cu blat in care se foloseste drojdia.
  • Nota reteta sanatoasa: 5.9

Informații nutriționale

6 porții pe recipient


  • Cantitate per porțieCalorii1638
  • % Valoarea zilnică *
  • Total grăsimi 76.72g 119%
    • Carbohidrați totali 174.99g 59%
      • Fibre dietetice 2.88g 12%
      • Zaharuri 13.25g
    • Proteină 66.59g 134%

      * Valoarea zilnică în procente vă spune cât de mult contribuie un nutrient dintr-o porție de alimente la o dietă zilnică. pentru sfaturile generale de nutriție se utilizează 2.000 de calorii pe zi.

      Lasă un comentariu

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      *