Prima pagină » Reteta Blat Pizza Pufos Si Crocant La Margine 

Reteta Blat Pizza Pufos Si Crocant La Margine 

Daca iti place blatul pufos la mijloc dar crocant la exterior, ai gasit reteta pe care trebuie sa o folosesti sa faci aluatul exact asa cum il preferi tu sau cei dragi tie. Uite doar cum arata in interior si iti garantez ca exteriorul este crocant fix cat trebuie, nici foarte tare, nici moale.

Urmareste atenta fiecare pas si vei invata cum sa faci un blat pufos la tine acasa folosind drojdie proaspata care va ajuta aluatul sa devina moale la interior folosind un proces de dospire special ce dureaza 12 ore.

Pizza cu blat pufos cu dospire 12 ore

0 de la 0 voturi
Rețetă de Vali Dificultate: Usoara
Mod Bucatar

Mentine ecranul deschis in timp ce faci aceasta reteta!

Prep time

12

ore 

15

minute
Cooking time

15

minute
Calories

300

kcal

In aceasta reteta iti voi arata cum sa faci un blat pufos pentru pizza

Ingrediente

  • 250 grame faina superioara

  • 15 grame drojdie

  • 1 lingurita zahar

  • 1 lingurita sare

  • 1 lingurita praf de usturoi

  • 1 lingurita busuioc macinat

  • 175 ml apa calda

  • 1 lingura ulei de masline

Pasii necesari

  • Adauga mare parte din cantitatea de faina, drojdia, sarea si zaharul intr-un bol
  • Adaugi uleiul de masline
  • Adaugi apa calda
  • Incepi sa amesteci intr-un singur sens cu o lingura de lemn.
  • Adaugi treptat restul de faina pana se incorporeaza toate ingredientele. In functie de felul in care se prezinta aluatul, mai adaugi faina
  • Aici trebuie sa ai mare atentie: lasi aluatul sa dospeasca la temperatura camerei pentru 2 ore
  • Dupa cele 2 ore iei aluatul din bol si il framanti iar
  • Il bagi in frigider pentru a controla procesul de fermentare al drojdiei.
  • Il scoti dupa 10 ore si il lasi cateva minute la temperatura camerei
  • Dai drumul la cuptor ca sa se incalzeasca
  • Il intinzi pe o tava sau piatra de pizza presarata cu putina faina sau ulei de masline
  • Il ungi cu putin sos de rosii
  • Il bagi la cuptor pentru 7 minute
  • Scoti blatul si pui toppingul, in cazul meu am pus carnati, masline, branza mozarella rasa si cateva felii de rosii dar vroiam sa pun si ciuperci doar ca am uitat de ele, era deja prea plina
  • Il mai bagi inca 10 minute si gata! Pofta buna!

Ustensile

Notite

  • Prepararea si gatirea acestei pizza dureaza maxim 30 de minute. Cel mai mult dureaza procesul de dospire intrerupt prima data dupa 2 ore.
  • Motivul pentru care il framantam a doua oara dupa 2 ore este pentru a ajuta drojdia incorporand mai mult aer in aluat. Astfel blatul va deveni mai pufos in interior in timpul coacerii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*