Prima pagină » Reteta cartofi gratinati la cuptor cu cascaval, smantana si bacon

Reteta cartofi gratinati la cuptor cu cascaval, smantana si bacon

Daca ai fost la o nunta recent si ai fost placut impresionata de cartofii gratinati de acolo, atunci trebuie sa stii ca este o reteta foarte rapida de facut si acasa. In aceasta reteta noi vom adauga si bacon pentru a putea fi consumati fara nimic altceva si pentru a nu fi doar o garnitura, asa cum sunt la restaurant.

Cartofi gratinati ca la restaurant cu bacon

5 de la 1 vot
Dificultate: Usor
Mod Bucatar

Mentine ecranul deschis in timp ce faci aceasta reteta!

Servings

4

servings
Prep time

15

minute
Cooking time

40

Calories

300

kcal

O sa iti placa atat de mult reteta, incat o sa o faci foarte des o data ce ii prinzi gustul!
Cost reteta: 35 lei

Ingrediente

  • 500 grame cartofi

  • 200 grame smantana pentru gatit (peste 20% grasime)

  • 150 grame bacon

  • 100 grame cascaval

  • 2 oua intregi

  • 1 legatura patrunjel

  • 2 lingurite sare

  • 1 lingurita piper

  • 1 lingurita praf de usturoi

  • 1 lingurita cimbru

Pasii necesari

  • Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa cureti cartofi de coaja
  • Apoi ii pui la fiert si adaugi 1 lingurita de sare unde ii lasi pentru vreo 30 de minute, pana se inmoaie suficient de mult incat ii poti pisa cu lingura. Pur si simplu ii incerci in timp ce se fierb, iar cand se inmoaie, opresti focul si ii lasi asa.
  • Ii scoti si ii tai cuburi mai mari
  • Aprinzi cuptorul pentru a se incalzi
  • Tai baconul in cuburi
  • Toci patrunjelul
  • Razi cascavalul in bucati mai mari
  • Pui baconul intr-o tigaie la prajit
  • Dupa 5 minute in care s-a prajit pui cuburile de cartofi peste si ii mai lasi 5 minute
  • Cand e aproape de final pui smantana, cascavalul, patrunjelul, sarea, piperul, cimbrul, praful de usturoi si ouale batute si amesteci pana totul este omogen.
  • Pui o foaie de copt deasupra tavii pe care o vei baga in cuptor
  • Asezi forma/formele
  • Incepi sa torni compozitia in forma
  • Bagi tava in cuptor si o lasi pentru 15 de minute, pana se vede un pic de auriu
  • Scoti tava si dupa ce lasi sa se raceasca cartofii, ii poti savura cu placere!

Ustensile

Reteta video

Notite

  • Daca vrei sa o faci cat mai sanatoasa, poti folosi cartofi dulci in locul celor normali si poti scoate baconul din lista de ingrediente folosite
  • Poate ai observat ca folosest usturoiul in foarte multe retete, iar asta este un lucru voit, pentru ca usturoiul este un ingredient foarte sanatos.
  • Daca sunt facuti in forme rotunde sau patrate si nu intr-o tava mare, atunci vor avea un gust mai bun datorita faptului ca se formeaza mai multa crusta pe margine. Diferenta nu este semnificativa dar conteaza, asa ca daca ai forme, iti recomand sa le folosesti
  • Vom folosi o forma mare dar recomandarea noastra este sa folosesti mai multe mici pentru a avea o compozitie coapta mai uniform si mai usor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*